Viktigt med utbildningar på arbetsplatser

Viktigt med utbildningar på arbetsplatser

Hej där alla läsare, idag ska vi prata lite om utbildningar gällande travers samt även YKB. Att utbilda sin personal bör som företagare alltid vara en självklarhet, oavsett vilken bransch man är verksam i. Sen kan utbildning handla om att lära sig manövrera vissa maskiner eller exempelvis hur man ska använda vissa metoder vid kommunikation. Utbildningar är en stor nyckel för att få en verksamhet att kunna utvecklas. Om all personal får möjligheterna att kunna lära sig mer, ja då finns det goda chanser att ta nästa steg och lyckas som företag.

Vissa utbildningar kan genomföras internt, medan det vi andra krävs att du genomför en utbildning via ett utbildningsföretag för att personalen ska få arbeta med vissa maskiner.

YKB är står för yrkeskompetensbevis och det är faktiskt ett krav att inneha ett sådant bevis för att få köra c- eller d-behöriget i samband med sitt arbete. Har man en transportfirma där där lastbilar kontinuerligt används, så är det viktigt att man alltid ser till så personalen har ett YKB. Ett sådant bevis är giltigt i fem år och det krävs att man blir godkänd på utbildningen för att ta det.

Vad är travers då? Jo det ska jag förklara nu! I vissa lokaler så kan man se kranar som finns längst upp i taket, dessa kallas för travers och används för att flytta tung last. Om en travers inte används på ett korrekt tillvägagångssätt så finns risken för att en olycka inträffar, en olycka som kan resultera i skador på människor och på gods. Har man däremot en utbildad personal finns chansen att arbetsplatsen drivs betydligt mer effektivt.

Som sagt det är viktigt med att rätt utbildad personal på sin arbetsplats för att undvika skador och samtidigt driva verksamheten vidare. Nu får ni alla ha en fortsatt fin dag!

Kommentarer är stängda.