Få ved genom trädfällning

Få ved genom trädfällning

Tjenixen bloggen! Jag hade faktiskt tänkt att samla på mig lite ved här i dagarna så att jag under hösten och vintern kan få upp värme i stugan. Oftast brukar jag köpa ved men den här gången så ska jag faktiskt få veden tack vare trädfällning i min egna trädgård. Det är en hel del träd som växer lite oroväckande och börjar dra över hustaket. Stugan jag har ligger på kusten i höjd med Uppsala där jag bor permanent. Vissa dagar kan det vara ganska bra drag i vinden där ute och jag känner inte riktigt för att få ett träd fällt rakt igenom taken. Då är det bättre med en kontrollerad trädfällning från en hantverkare än att vinden ska få genomföra det, för någon gång kommer de träden att trilla om jag inte gör något åt det. Sen hade jag egentligen behövt trädfällning hemma i mitt hus också men det tror jag får vänta lite, det är bättre att ta stugans trädgård först. Veden som blir från träden kommer jag använda åt min braskamin men även till min badtunna, så att man kan ta sig ett varmt bad ute när det är lite kallare i luften. Nu används inte den badtunnan särskilt mycket, det är alldeles för varmt för att bada i den temperaturen. Den är visserligen fylld med vatten så om man vill ta sig ett svalkande dopp så går det faktiskt att göra, det kan vara rätt skönt ibland men man får byta vatten med tanke på att solen värmer upp vattnet ganska så fort. Jag brukar hoppa i där när jag har klippt gräset eller gjort något annat som varit lite ansträngande. Sen ligger det en brygga bara några hundra meter från stugan så vill man bada i öppet vatten så finns naturligtvis den möjligheten också.  


Kommentarer är stängda.